Escola de Capoeira Berimbau de Ouro

Mestre Carne de Cobra richt in 1978 een school op: Associação de Capoeira Regional Berimbau de Ouro dos Irmãos Unidos do Mestre Carne de Cobra. Als Marreta kort daarna in Sete Lagoas een eigen school begint neemt hij die naam over: Academia de Capoeira Berimbau de Ouro. Het is gebruikelijk dat, wanneer je leraar wordt, je de naam van de school van je Mestre overneemt.

Mestre Marreta, Luiz Carlos Afonso, begon capoeira 35 jaar geleden te geven als een van de eerste leraren in Euorope, eerst in Portugal, later in Parijs en vandaag is hij gevestigd in Amsterdam en Montes Claros (Brazilië).

Bij Berimbau de Ouro wordt geen duidelijk onderscheid tussen Angola en regional gemaakt, alles is capoeira. Het ritme is erg belangrijk en bepalend voor het spel. Er is weinig veranderd in het viertigjarige bestaan van de school; de banden, de manier om te spelen. De kleuren die Berimbau de Ouro in het logo gebruikt zijn zwart, als verwijzing naar de Afrikaanse roots; wit, als teken van zuiverheid en vrijheid; en goud, een verwijzing naar de historische en geografische achtergrond van de groep, namelijk Minas Gerais.

Berimbau de Ouro gebruikt een systeem van 7 banden;